Vanhamel: “We zullen het op het veld kunnen afmaken”

Vanhamel: “We zullen het op het veld kunnen afmaken”

Print

Doelman Mike Vanhamel wist donderdagavond al hoe laat het was. “Toen de berichten verschenen dat het plan met 18 ploegen in 1A niet zou besproken worden op de Algemene Vergadering wisten we dat we die finalewedstrijd tegen Leuven nog zouden moeten spelen. Goed dat ons bestuur er mee voor gezorgd heeft dat de competitie niet nietig verklaard is. Als kapitein is het mijn taak om de andere spelers op de hoogte te houden via onze WhatsApp-groep en iedereen reageerde meteen erg strijdvaardig.”

Beerschot kende een wisselvallig seizoen met een sterke eindsprint. Die werd abrupt onderbroken door de coronacrisis. “Maar het groepsgevoel binnen onze spelerskern is nog altijd even sterk als twee maanden geleden. En we zullen het nu op het veld kunnen afmaken. Dat blijft als sportman toch het allermooiste. Fysiek zijn we klaar. We kregen van de technische staff een pittig quarantaine-schema. Wanneer we die finale ook moeten spelen, wij zullen klaar zijn. Als we in augustus spelen, zal het moeilijk zijn voor onze club om het seizoen voor te bereiden. Maar ja, dat zijn we intussen al gewend (lacht).”

“De opmars van Beerschot werd al meermaals tegengehouden, maar we hebben ons lot nu weer in eigen handen. Enfin, daar gaan we van uit. We willen die match spelen en zo op sportieve wijze de poort naar 1A open beuken. Niet vergeten dat we ook nog een Jorn Vancamp kunnen recupereren. We hebben alleszins weer iets om naar uit te kijken, om naar toe te leven. Niks mooier dan een allesbeslissende finale!”

Meer voetbalnieuws