In Antwerpen-West bouwt de aannemer aan het nieuwe knooppunt. Je ziet de bouwputten voor de funderingen van de pijlers voor de grote fly-overs. © Flywel

Een virtuele tocht op de Oosterweelwerven

Normaal was het zondag Open Wervendag en konden mensen een aantal werven van de werken aan de Oosterweelverbinding bezoeken. Dat kan nog steeds, maar dan op een virtuele manier.

pvdp

De virtuele Open Wervendag neemt bezoekers zondag mee naar drie locaties. De P+R op Luchtbal, de werken op de E17 en het knooppunt Antwerpen-West vlak bij de Kennedytunnel. Deze drie werven draaien, ondanks de coronacrisis, weer op volle toeren, en laten drie aspecten van het project zien.

De P+R ligt aan het knooppunt met de A12 en het eindpunt van tramlijn 1. Het is één van de parkeergebouwen die de ring van P+R’s rond de stad dichtmaken. En tussen Zwijndrecht en Kruibeke wordt aan een nieuwe onder- en toplaag van de E17 gewerkt.

Na de zomer start de vernieuwing van het op- en afrittencomplex Zwijndrecht. Daar worden nu alle voorbereidende werken getroffen om het verkeer tijdens de werken om te leiden. Vlak bij de Kennedytunnel tot slot worden tijdelijke bruggen en wegen gebouwd, die het verkeer tijdens de werken aan het knooppunt Antwerpen-West rond de werf moeten leiden.

De virtuele bezoeken vinden zondag plaats. Wie wil meekijken kan de hashtag #openwervendag2020 in de gaten houden of geregeld een kijkje op de Instagram- en Facebookpagina van de Oosterweelverbinding nemen.

www.oosterweelverbinding.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners