© BELGA

Kat Kerkhofs wordt jurylid in ‘De slimste mens’

Vier jaar geleden dong ze mee naar de titel van ‘Slimste mens ter wereld’, maar dit najaar mag het er iets rustiger aan toegaan voor Kat Kerkhofs. Ze wordt namelijk een van de nieuwe juryleden in het achttiende seizoen van de populaire quiz. Dat kondigde ze donderdag zelf aan in ‘Gert late night’.

Wout Desmytere

Voor nieuwtjes over De slimste mens ter wereld bent u op de Evanna aan het juiste adres. Nadat Erik Van Looy aan de start van dit nieuwe seizoen had bekendgemaakt dat Marc Van Ranst en Marie Verhulst dit najaar een gooi zullen doen naar de titel, kondigde Kat Kerkhofs donderdag aan dat zij present zal tekenen als jurylid.

In 2016 was de presentatrice al in het programma te zien als kandidate. Ze schopte het toen tot in de finaleweken, maar moest de duimen leggen voor acteur Joris Hessels. Dat Kerkhofs terugkeert als jurylid, hoeft niet te verbazen: sinds haar eerste deelname groeide ze uit tot een van de leading ladies van SBS, het moederhuis van zenders Vier en Vijf. Ze maakte met haar zus het programma Tipsy op Vijf, was regelmatig te gast in de panelquiz Control Pedro en nam in 2018 deel aan het eerste seizoen van Dancing with the Stars. Ook daar schopte ze het tot in de finale. Ze moest zich uiteindelijk tevredenstellen met de zilveren medaille. Goud was voor James Cooke. Ook in het tweede seizoen was ze aanwezig, als presentatrice.

“Zijt ge zot?″

Gert Verhulst en James Cooke bevestigden donderdag dat ook zij weer plaats zullen nemen in de jurybak van De slimste mens. Vorig jaar waren ze geregeld in het programma te zien, al dan niet samen. In 2014 nam Verhulst deel als kandidaat. Hij haalde de derde plaats in de finale en vestigde een record van elf deelnames, dat pas vier jaar later werd geëvenaard door Julie Colpaert.

De enige die zich nog nooit als deelnemer aan De slimste mens waagde is Cooke. Tijdens zijn eerste aflevering als jurylid verklaarde hij waarom. “Ik kreeg zo’n enorme schrik. Maar toen dacht ik: Nee, ik ga dat toch doen. En toen vertelde ik het aan mijn mama en zij antwoordde: Zijt ge zot, ze gaan u uitlachen. Dus dan heb ik maar weer afgebeld.”

© ISOPIX

© Joost De Bock