De Averegten lanceert babbelbox voor dieren

“Wat als dieren konden praten”, vroeg De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg) zich af. Het provinciaal domein ontwikkelde daarom een speciale babbelbox voor dieren. Anders gezegd: de domeinwachter voorziet beelden van de wildcamera’s in het domein van grappige voice-overs. De hoofdrollen zijn deze week weggeld voor koe Bea en schaap Ramon.

Oh ja! Daar sé, das ’t plekske, hé”, zegt ram Ramon, terwijl hij zichzelf krabt aan de onderbuik van koe Bea. De koe reageert na enkele seconden kurkdroog en met een Limburgs accent: “Paljaske, ge hebt honderd, hé.” Het is de tweede inzending bij de nieuwe babbelbox voor dieren van De Averegten. Vorige week waren marters Jean en Willy aan de beurt.

Achter de schermen geeft domeinwachter Hans Limet de dieren een stem. “We hangen al jaren wildcamera’s op in het domein om het reilen en zeilen van de dieren in de gaten te houden. Bij het analyseren van zowel oude als nieuwe filmpjes kwamen we enkele verrassende conversaties tegen”, vertelt hij met een knipoog. “In principe krijgen we heel wat scholen op bezoek en hebben we een groot aanbod aan themawandelingen. Omdat die niet kunnen doorgaan, zetten we nu meer in op contact via sociale media. Zo is het idee voor de babbelbox ontstaan.”

Intussen sprak de domeinwachter al vijf filmpjes in. “Dat betekent niet dat er vanaf nu elke week een editie van de babbelbox online komt”, zegt hij. “Om de afwisseling erin te houden, hebben we nog andere dingen in petto op onze sociale media, zoals montages van camerabeelden die collega’s maakten in het bos.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio