Er wordt geopperd om het zebrapad in de schoolomgeving in het centrum van Berlaar aan te leggen. © Google Street View

Groen pleit voor regenboogzebrapad in schoolomgeving

Oppositiepartij Groen wil dat er in Berlaar een regenboogzebrapad komt en agendeert het voorstel op de gemeenteraadszitting van 19 mei. Het schepencollege nam hierover nog geen beslissing.

CVR

“Het aanleggen van een regenboogzebrapad is een symbolisch gebaar om aandacht te vragen voor verdraagzaamheid tegenover de holebi- en transgendergemeenschap”, zegt raadslid Brend Van Ransbeeck, zelf zoon van twee moeders. “Het regenboogzebrapad moet onderstrepen dat ieder individu in onze gemeente gewoon kan zijn wie hij of zij is, zonder belemmeringen. Als Berlaarnaren daar toch nog aan twijfelen, dan is een regenboogzebrapad daar een bevestiging van. We zijn een verdraagzame bevolking en we kunnen op die manier een sterkere vuist maken tegen elke vorm van discriminatie.”

Het raadslid stelt voor om het kleurrijke zebrapad in een schoolomgeving aan te brengen, bijvoorbeeld in de Pastorijstraat, die heraangelegd wordt. “Het is belangrijk dat dit thema ook in het onderwijs wordt besproken, want ik heb doorheen mijn schoolcarrière gemerkt dat er nog veel onwetendheid of foute stereotypen rond holebi’s bij leeftijdsgenoten bestonden,” aldus Van Ransbeeck.

“We bespreken het voorstel donderdag in het schepencollege”, reageert burgemeester Walter Horemans (CD&V).

.

MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio