De stad naaide mondmaskers voor politie en brandweer. © Joris Herregods

Historisch laag aantal zieken bij politie

Het ziekteverzuim bij de Antwerpse politie is in volle coronapandemie onder de 5% gezakt en dat is volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) historisch laag. Normaal ligt dat percentage rond 8% en bij een griepepidemie rond 11%.

Bij de start van de coronacrisis zette de stad eigen personeel in en een maatwerkbedrijf om mondmaskers te maken voor het personeel dat in de eerste lijn staat, zoals politie en brandweer. Dat personeel naait wekelijks zo’n tweeduizend herbruikbare mondmaskers.

“We doen dit om te voldoen aan onze verplichting als werkgever tegenover ons personeel”, zegt De Wever. “Iedereen die in de uitvoering van zijn job een mondmasker nodig heeft, heeft er ook één gekregen. Sommigen verkiezen om het niet op te zetten. Dit vertaalt zich niet in meer besmettingen. Bij de politie zit het ziekteverzuim nu onder de 5%, dat is historisch en ongezien.”

Volgens de burgemeester is dit ook duidelijk in de stad te zien. “Ik heb nog nooit zoveel agenten op straat gezien. Als je wil weten hoe een politiestaat eruitziet en aanvoelt? Wel, dan is dat nu in de Antwerpse straten te ervaren”, zegt De Wever.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio