Medewerkers van het Imeldaziekenhuis nemen de hortensia’s in ontvangst.

Medewerkers van het Imeldaziekenhuis nemen de hortensia’s in ontvangst. © Dirk Vertommen

Rotaryclubs doen meer dan 3.000 coronahelden bloemetje cadeau

Leden van vier Rotaryclubs uit de regio Mechelen doen vandaag liefst 3.180 hortensia’s cadeau aan het personeel van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en het Mechelse AZ Sint-Maarten. Daarmee willen ze de zorgverleners bedanken voor hun enorme inzet tijdens de coronacrisis. Symbolisch mooi, want het is Internationale dag van de verpleging.

Sven Van Haezendonck

Eind april begonnen de serviceclubs op initiatief van de jongeren van Rotaract Mechelen met de onlineverkoop van hortensia’s. Het opzet: per verkochte plant eentje schenken aan het personeel van de twee ziekenhuizen. Ongeacht het aantal verkochte bloemetjes maakten de leden zich sterk dat ze sowieso aan elk personeelslid eentje zouden schenken.

“Uiteindelijk werden er online 1.337 planten verkocht. Wij danken al de kopers om deel te nemen aan dit unieke initiatief”, zegt Koen Roelens, voorzitter van Rotary Club Mechelen Opsinjoor. De schenking gebeurde dinsdag op de Internationale dag van de verpleging. “Het belangrijkste in het hele verhaal is de appreciatie en dank voor alle mensen die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor zieke medemensen”, klinkt het.

In de ziekenhuizen weten ze het gebaar zeer te waarderen. “Dat we dankzij Rotaract- en Roatryclubs uit Mechelen en Bonheiden al onze medewerkers en artsen letterlijk kunnen opfleuren, is schitterend. Een oprechte warme dankjewel voor dit mooie initiatief”, reageert Bart Pardon, algemeen directeur van het Imeldaziekenhuis. Ook in het AZ Sint-Maarten zijn ze blij. “Het respect dat ze hiermee tonen voor alle mensen die zich inzetten om deze periode door te komen, doet ons deugd”, zegt Frederik Wyseur.

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio