© RR

Zware brand net over Belgische grens: bewoners Zandvliet en Berendrecht moeten ramen en deuren sluiten

Een uitslaande woningbrand aan de Plaatsluis in Ossendrecht heeft een woning voor een groot gedeelte in de as gelegd. De complete bovenverdieping is uitgebrand.

Erik Vandewalle

De brand begon maandag kort na 19u. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. De woning is volgens een woordvoerder ter plaatse voor een groot gedeelte uitgebrand. De brandweer probeert om een gedeelte van het pand te behouden. De bewoner van de woning is volgens de woordvoerder per ambulance naar het ziekenhuis gebracht wegens ademhalingsproblemen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend.

De bewoners van Zandvliet en Berendrecht kregen rond 19.30u via politie en bin het bericht om ramen en deuren dicht te houden. De brand ging gepaard met heel wat rookontwikkeling. De kans dat er ook asbest was vrijgekomen, was reëel.

Irmgard Van de Poel van de Plattelandswinkel Het Geleg woont vlakbij. “Het bungalowtje is zo goed als helemaal leeg gebrand. De Nederlandse brandweer rukte uit met grote middelen, maar nog voor de brandweerlui ter plekke waren, zagen we al metershoge vlammen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners