Een aantal middenstanders komt zijn pakket ophalen. Geert Van Genechten staat in het midden. © MARC DE SWERT

Apotheek Antverpia bezorgt middenstand ‘veiligheidspakketten’: “Samen houden we het veilig”

Om de middenstanders van Hove te helpen bij de heropstart van hun zaak, had apotheker Geert Van Genechten niet enkel wijze raad in huis, voor iedereen had hij ook een veiligheidspakket samengesteld.

mads

De solidariteit onder de Hovese middenstanders is groot. “Supermarkt Brandtfood verkocht tijdens de lockdown bloemen van bloemenwinkel Mistletoe, wij bezorgden de collega’s handgel en kregen fruit in de plaats, anderen gebruikten onze kartonpers en verrasten ons daarop met koffiekoeken, dat is hartverwarmend”, zegt Geert Van Genechten, medezaakvoerder van apotheek Antverpia.

Aan het einde van de lockdown stelde Van Genechten daarop een Pure Global Kit samen. “Het pakket bevat Globe Surgical Masks, een uniek herbruikbaar chirurgisch masker dat iedereen kan kopen in de apotheek, de huisgemaakte handgel en handcrème. Verder geef ik de collega’s ook affiches om in de winkel uit te hangen.”

Het initiatief wordt fel gewaardeerd door de neringdoeners, die zaterdag hun pakket al kwamen afhalen. Ook van over de dorpsgrenzen is er interesse. “De actie wordt ook uitgerold bij de middenstandsorganisaties van Antwerpen (Quartier National), Berchem (HV Fruithof) en Edegem”, geeft Van Genechten nog mee.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio