Tornooi met Goffin een maand uitgesteld

David Goffin. Foto: Photo News

Tornooi met Goffin een maand uitgesteld

Wie David Goffin (ATP 10) in actie wil zien, moet nog (minstens) een maand langer wachten. Oorspronkelijk zou de Belgische nummer 1 vanaf 16 mei samen met onder meer de Fransman Benoît Paire (ATP 22) en de Italiaan Fabio Fognini (ATP 11) deelnemen aan een nieuw Frans tornooi, maar de coronamaatregelen verdagen de start van deze Ultimate Tennis Showdown tot 13 juni.

Goffin heeft na een pauze van zeven weken de tennistraining hervat. Omdat in zijn woonplaats Monaco alle terreinen nog gesloten zijn, verkaste de 30-jarige Luikenaar daarvoor naar het nabijgelegen Italië. Een tijdelijke maatregel, omdat ook in Monaco weldra de clubs hun deuren weer openen.

Het reguliere tenniscircuit ligt nog tot minstens 13 juli stil, waardoor Wimbledon van de kalender verdween. Om hun evenement toch nog overeind te houden, overwegen de twee resterende majors, de US Open en Roland Garros, om het publiek te weren. Steeds meer waarnemers vrezen evenwel dat de rest van het seizoen 2020 helemaal op de schop gaat. (mv)

Meer sportnieuws