Onweer boven Antwerpen: windhoos boven grensstreek, straten langs A12 onder water

Na regen komt zonneschijn, zegt een oeroude wijsheid. Maar zondagnamiddag doet zich het omgekeerde voor. Na een uiterst warme zaterdag 9 mei vielen zondag na de middag over heel Vlaanderen de eerste regendruppels uit de lucht. In het noorden van de provincie werden zelfs beelden van een windhoos gemaakt.

joro, jtp, ram

De Facebookpagina ‘Weerstation Zoersel & omstreken’ kreeg de beelden uit de regio Hoogstraten en Wuustwezel doorgestuurd. De windhoos zou er rond 15 uur gesignaleerd zijn. In de regio van Loenhout, aan de Wasvenweg, heeft de windhoos de grond geraakt. De windhoos vormde midden in de velden, volgens de lokale politie en de brandweer zouden er daardoor gelukkig geen gewonden gevallen zijn. Er is voorlopig ook geen schade gemeld bij de hulpdiensten.

Wateroverlast

Op heel wat plekken kwam de regen met bakken uit de lucht. Daardoor kwam onder meer de Kontichsesteenweg in Aartselaar, langs de A12, zondagnamiddag helemaal blank te staan. De straat kampte in het verleden al meermaals met wateroverlast. De bewoners hebben al houten panelen die ze voor hun deuren plaatsen in geval van hevige regen.

Het Vlaams Verkeerscentrum meldt ook dat er door de wateroverlast op de A12 in Aartselaar een moeilijke doorgang is. Richting Antwerpen staat daar de zijrijbaan volledig onder water, net als de rechtse rijstrook van de hoofdrijbaan. Er staat een file.

Lees verder onder de beelden

© BFM

© BFM

In Edegem (zie onder) kampte onder meer de Ter Borchtlaan met serieuze wateroverlast. Volgens het KMI kan het onweer om sommige plekken nog aanhouden tot vanavond 22 uur. De hevigste windstoten, met rukwinden tot 60 kilometer per uur in het centrum van het land en tot 80 kilometer per uur aan de kust, worden verwacht tussen 17 en 18 uur. Binnenlandse Zaken activeerde tijdelijk het nummer 1722 voor storm- of waterschade. Tijdens de periode van coronamaatregelen zal in een aantal regio’s doorverwijzen naar het e-loket van de brandweer.

© GD

© GD

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio