Remco Evenepoel was een van de eerste deelnemers aan de Container Cup

Remco Evenepoel was een van de eerste deelnemers aan de Container Cup © Kris Van Exel

Pedro Elias en ex-voetballer Wesley Sonck geven commentaar.

Pedro Elias en ex-voetballer Wesley Sonck geven commentaar. © vier

1 / 2
thumbnail: Remco Evenepoel was een van de eerste deelnemers aan de Container Cup
thumbnail: Pedro Elias en ex-voetballer Wesley Sonck geven commentaar.

televisie

Vier-programma ‘De container cup’ verkocht aan buitenland

Nog maar sinds 26 april is het Vier-programma De container cup dagelijks te zien, toch kan het nu al interesse wekken in het buitenland. Amerika en Frankrijk hebben het format zelfs al gekocht. Dat laat de zender weten. Ook met andere geïnteresseerde buitenlandse producenten lopen inmiddels gesprekken.

eadp, bpr

“Nog nooit ging het zo snel met een nieuw programma als bij De container cup”, zegt Hazel Pleysier, programmadirecteur bij Woestijnvis.

Zevenkamp

“Het even geniaal als simpel idee van Woestijnvis-CEO Erik Watté werd in enkele weken tijd volledig uitgewerkt tot een programma, opgenomen én verkocht. Vaak tonen producenten of zenders pas interesse na een evaluatie van het hele seizoen of na de pitch op een internationale beurs. Het is duidelijk dat ook andere landen in deze uitzonderlijke tijden hun televisieaanbod zo creatief mogelijk willen invullen.”

In het programma nemen 32 atleten en 8 Bekende Vlamingen het van maandag tot en met donderdag tegen elkaar op in een zevenkamp. Dat doen ze in een metalen container van 27 vierkante meter, die tot bij hen gereden wordt. Ze moeten zo snel en hard mogelijk 1.500 meter lopen, zo veel mogelijk monkey bars afleggen, golfen, 1.000 meter roeien, schieten, een bench press doen en 3.000 meter fietsen. Dat alles onder het toeziend oog van commentators Pedro Elias en ex-voetballer Wesley Sonck. Wie de buitenlandse tegenpolen van de sporters en commentatoren zijn, is nog niet bekend.

Goeie kijkcijfers

Ook in eigen land doet het programma het goed. Het programma trekt van maandag tot donderdag de avond op gang met gemiddeld 331.000 kijkers (20,4%) en in de late avond scoort de aflevering nog eens opvallend gemiddeld 187.000 kijkers (20%).

De komende dagen en weken komen onder anderen nog de broers Borlée, Simon Mignolet, Greg Van Avermaet en Mathieu van der Poel zweten in de container.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio