© Joris Herregods

Oosterweelwerken Linkeroever gaan nieuwe fase in, vrijdagnacht mogelijk hinder verwacht

Maandag 11 mei gaat een nieuwe fase in de Oosterweelwerken op Linkeroever van start. De R1 tussen de knooppunten Sint-Anna (E34-R1) en Antwerpen-West (E17-R1) wordt vernieuwd. Vrijdagnacht wordt het verkeer omgezet naar een tijdelijke omleidingsweg. Dit kan voor hinder zorgen.

kvh

De R1 wordt in beide richtingen volledig vernieuwd. De snelweg krijgt een nieuwe fundering en een nieuw wegdek. De werken zijn opgedeeld in twee fases en duren negen maanden. In een eerste fase wordt het wegdek van de westelijke rijbanen aangepakt, in de rijrichting van de E34 naar de E17. Het verkeer wordt vanaf vrijdagnacht over een tijdelijke omleidingsweg gestuurd. Die weg ligt vlak naast de snelweg en telt drie versmalde rijstroken. Ter hoogte van Sint-Anna en Antwerpen-West zijn er rechtstreekse aansluitingen met de snelweg voorzien.

Tijdens de omzetting van het verkeer vrijdagnacht wordt er enige hinder verwacht. De oprit Sint-Anna van de Charles De Costerlaan naar de R1 is afgesloten van 21u tot 5u. De omleiding loopt via het complex Waaslandhaven-Oost. De uitrit van de E14 naar de R1 is afgesloten van middernacht tot 5 uur. De omleiding voor algemeen vervoer loopt via de Kennedytunnel en het complex Kiel. De omleiding van gevaarlijk transport dat niet door de Kennedytunnel mag, verloopt via de afrit Kruibeke, N419 en N70 naar E34.

Tegelijkertijd wordt er verder gewerkt aan een ecoduct over de R1, ter hoogte van de Dwarslaan. Ter hoogte van deze werf rijdt het verkeer in de rijrichting van de E17 naar de E34 over drie versmalde rijstroken. Deze werken duren nog de hele zomer.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring