Aanhangwagen brandt uit in natuurgebied

Print

Tommy Maes

Balen -

In natuurgebied De Vennen in Balen brak donderdagmiddag brand uit in een aanhangwagen. Ondanks de moeilijke bereikbaarheid van de locatie kon de brandweer erger voorkomen.

Het vuur ontstond in een vroegere weide voor schapen en ezels die intussen is aangekocht door Natuurpunt om aan sluiten op het natuurgebied De Vennen. In de weide stond nog materiaal van de vorige eigenaar, waaronder een oude koelwagen die was omgevormd tot beestenwagen. Bij de afbraak van de wagen begon nog aanwezige isolatie te smeulen. Medewerkers van Natuurpunt probeerden het vuur te doven met een brandblusser en brachten de hulpdiensten op de hoogte.

De brandweer was vrij snel ter plaatse, maar kon dat enkel met een speciale brandweerwagen, omdat de plaats van de brand moeilijk bereikbaar was voor voertuigen. Ook liet de brandweer uit voorzorg nog een bosbrandwagen ter plaatse komen. De brand was snel onder controle, maar er moest nog een tijd worden nageblust. De brandweer kon zo voorkomen dat het vuur zich verspreidde over het gebied. De schade blijft beperkt tot de aanhangwagen, die volledig is uitgebrand.

Aanhangwagen brandt uit in natuurgebied
Foto: Tommy Maes
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio