Lage-emissiezone en betalend parkeren in Antwerpen weer ingevoerd vanaf 11 mei

Foto: fvv

Lage-emissiezone en betalend parkeren in Antwerpen weer ingevoerd vanaf 11 mei

Print
Antwerpen -

De stad Antwerpen voert vanaf maandag 11 mei terug het betalende parkeren op straat in. En wie met een vervuilende wagen de lage-emissiezone (LEZ) in rijdt, riskeert ook opnieuw een boete. Midden maart werd de LEZ tijdelijk opgeheven als coronamaatregel.

Het Antwerpse stadsbestuur besliste eind maart om tijdelijk de toegangsvoorwaarden voor de LEZ op te heffen en het parkeren op straat gratis te maken. Dit was onder meer een tegemoetkoming aan het medisch personeel, hulpverleners en mantelzorgers omdat het aanbod aan openbaar vervoer was ingeperkt. Bovendien was het wagenverkeer in de stad ook sterk teruggevallen door de lockdown.

Met de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad dat vanaf maandag 11 mei alle winkels terug mogen opengaan, worden ook weer meer wagens in de stad verwacht . Daarom worden ook op die datum de LEZ-regels opnieuw gehandhaafd en komen er controles op betalend parkeren en schijfparkeren.

Bestuurders die een LEZ-toelating hadden gekocht voor een maand, vier maanden of een jaar, krijgen automatisch een gratis verlenging. De verlenging komt overeen met het aantal dagen dat de toelating geldig was in de periode dat de stad geen boetes meer uitschreef voor de LEZ. De toelatingen die startten tijdens de periode waarin de stad tijdelijk geen boetes meer uitschreef, krijgen 11 mei als startdatum.

www.slimnaarantwerpen.be/nl/lez

DE TEST