De Toren van Babel in volle glorie in september 2019 © Sofie Gheysens

Crowdfunding moet Toren van Babel doen herrijzen als Babelbühne

In de nacht van 9 april brandde aan de Slachthuissite de Toren van Babel af. Maud Vanhauwaert zag als stadsdichter in het bouwwerk een plek voor grenzeloze ontmoetingen. Nu loopt er een crowdfunding om hiervoor een nieuw platform te creëren.

DoPi

De Toren van Babel ging als verhaal leven in de buurt en de stad. Daarom werd al snel beslist om de brand niet het einde te laten zijn van dat verhaal. Het vervolg krijgt de naam Babelbühne. Die Babelbühne moet in Antwerpen-Noord een groene plek worden voor meertalige ontmoetingen.

Het Antwerpse collectief Rooftoptiger, dat de Toren van Babel bouwde, denkt niet aan een nieuwe toren. In een groene oase moet een platform ontstaan via duurzame sculpturen. Het doel is om deze zomer nog uit te pakken met een programmatie vol cultuur, literaire activiteiten en sport, in samenwerking met Maud Vanhauwaert en vele partners.

Ook als er geen activiteiten zijn, moet het een rust- en ontmoetingsplek bieden in de Damwijk, ook voor bewoners van buiten de wijk. Een volkskeuken en allerhande ateliers passen in het opzet. Maar koken kost nog altijd geld. Daarom loopt er nu een crowdfunding die 5.000 euro in het laatje moet brengen. De teller stond woensdagmiddag op bijna 300 euro.

LEES OOK. Toren van Babel in brand gestoken: “Alsof er een dierbare overleden is”

Info: nl.ulule.com/babelbuhne

© rr

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio