Archiefbeeld. © Gil Plaquet

Mechelen maakt van voetpaden in Bruul aanschuifzones voor winkels

De stad Mechelen heeft een actieplan klaar voor de heropening van de winkels op maandag 11 mei. De Bruul wordt als rode zone opgedeeld in vier stroken. Fietsen is er op zaterdag niet toegestaan.

SVH

LEES OOK. Dit zijn de maatregelen om veilig te winkelen in regio Mechelen

De voetpaden langs de gevels in de Bruul doen al zeker tot 25 mei dienst als aanschuifzones voor de winkels. Van de middenstrook in de Bruul maakt de stad een circulatiezone die wordt opgedeeld in twee helften om de richting van de passage aan te geven. Op zaterdag wordt ze tijdelijk fietsvrij gemaakt om een veilige doorgang te garanderen.

Tot de rode zone behoort de volledige winkeldriehoek met ook de IJzerenleen en de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Waar de ruimte op de voetpaden te beperkt is, worden parkeerplaatsen vrijgemaakt om te fungeren als aanschuifzones. Op strategische locaties komen er ook extra fietsenstallingen om te voorkomen dat tweewielers tegen gevels worden geplaatst.

Al deze maatregelen komen bovenop de algemene richtlijnen van de hogere overheid. Winkels moeten permanent voor begeleiding zorgen. Gemeenschapswachten en politiemensen houden preventief een oogje in het zeil.

www.shoppeninmechelen.be

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio