Vervanging brug Simonslaan begonnen, maar nog ruim twee jaar wachten op nieuwe brug

Foto: Sylvain Liekens

Vervanging brug Simonslaan begonnen, maar nog ruim twee jaar wachten op nieuwe brug

Print
Oelegem / Ranst -

De brug over het Albertkanaal in de Oelegemse Jozef Simonslaan moet verhoogd worden net als de andere bruggen over het kanaal. De eerste werkzaamheden ter voorbereiding van een nieuwe brug zijn begonnen. Als alles volgens plan verloopt is de ingreep helemaal afgerond in juni 2022.

Er komen tijdelijke fietspaden langs het jaagpad. Het zuidelijke pad aan de kant van het containerpark komt eerst aan de beurt. Wandelaars en fietsers moeten gedurende een aantal weken een ommetje maken via de Stokerijstraat, de Oelegemsesteenweg en de Keerbaan om via de Ter Stratenweg weer op het jaagpad uit te komen. Aan de overzijde kunnen de fietsers het jaagpad blijven gebruiken. Fietsers moeten lokaal door een fietscontainer, een veilige corridor die tijdens de grondwerkzaamheden de fietsers moet beschermen. Aan dezelfde kant van het kanaal start de aanleg van de nieuwe Bredabaan die zal gebruikt worden als omleiding voor het jaagpad.

De nieuwe brug wordt eind juni volgend jaar ingevaren. Ze wordt stroomafwaarts naast de bestaande burg gebouwd. De huidige brug kan dan nog gebruikt worden en het verkeer zal maar een kleine maand niet over een oeververbinding in de Jozef Simonsstraat kunnen rijden.

DE TEST