© BELGA

Toch ‘Telefacts’-special rond Julie Van Espen

De Telefacts-reportage over Julie Van Espen wordt vanavond dan toch uit­gezonden. VTM besloot de uitzending vorige week te schrappen nadat de advocaten van moordenaar Steve Bakelmans met een klacht hadden gedreigd. In de aflevering zouden twee speurders getuigen over de cruciale uren na de dood van Julie.

dvg

“We hebben de speurders uit de montage gehaald en de voorbije dagen overlegd met politie en parket. Nu is er geen reden meer om de reconstructie niet te brengen.” Wel komt Jean-Pierre Bakelmans, de oom van Steve Bakelmans, aan bod. Hij praat over de jaren voor de moord, toen de dader bij hem inwoonde.

“We vonden het absoluut nodig om de reportage alsnog te brengen”, zegt Jonas Muylaert, Chef Telefacts. “We hebben de voorbije dagen overlegd met politie en parket. Nu is er voor ons geen enkele reden meer om de reconstructie niet te brengen.”

De nonkel van Steve Bakelmans getuigt voor het eerst op beeld. “Steve vertrouwde me ooit toe dat hij geen mens was om los te lopen. Hij voelde zich altijd onderdrukt. Eigenlijk is hij nooit gelukkig geweest.” Jean-Pierre Bakelmans praat onomwonden over de jaren voor de moord, toen Steve Bakelmans bij hem inwoonde: “Heel de familie had van hem afstand genomen. Wij hadden dat misschien ook moeten doen, maar we zijn lang naïef geweest.”

© telefacts

Telefacts, om 21.35u op VTM

MEER OVER Julie Van Espen