De richtlijnen en de ontsmettingsgel zijn duidelijk aanwezig bij Ter Eiken. © RR

Tennis- en atletiekclubs gaan voorzichtig weer van start

Tijdens de eerste fase van exitstrategie van de lockdown mag tennissen en atletiek opnieuw onder strikte voorwaarden. De clubs bereiden zich voor, maar bij de atletiek zijn er nog veel vragen.

Bij tennisclub Forest Hills in Wommelgem kijkt men er naar uit. “Je voelt dat onze leden staan te springen om te komen. Natuurlijk zijn de voorschriften nog zeer strikt. Onze kleedkamers en cafetaria blijven gesloten. Daarnaast voorzien we dat er alleen online een tennisbaan kan worden gereserveerd. Maar wanneer iedereen zich aan de richtlijnen houdt, is de situatie veiliger dan in sommige supermarkten. Tennis Vlaanderen heeft ons zeer goed geïnformeerd”, reageert Birgit Eyckmans.

Ook padelclub Ter Eiken in Edegem opent beperkt de deuren. “Eén tegen één spelen is vanaf maandag mogelijk. We hadden reeds een systeem om online te reserveren en dat komt nu goed van pas. Verder volgen we alle regels en voorzien we veel ontsmettingsgel”, legt Roel De Cock uit. De sportclub heeft niet stilgezeten tijdens de sluiting. “We hebben er van geprofiteerd om onze parking aan te leggen.”

De atletiekclubs hebben meer vragen. In Aartselaar opent het sportcentrum in de Kleistraat voor tennisclub SVAT en atletiekclub AVKA. Maar voorzitter Ludo Brion weet nog niet of er meteen zal worden gesport. “Eén trainer mag twee atleten coachen. Maar sommige coaches hebben twintig atleten. Wie moeten ze dan selecteren? Alle kampioenschappen en meetings zijn uitgesteld. Waar trainen de atleten dan voor? Moeten discussen en kogels ook altijd worden ontsmet na iedere gooi? Mogelijk is het beter om over enkele weken te starten wanneer meer atleten samen mogen trainen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio