Achtervolging eindigt met crash in Wijnegem, bestuurder kan te voet vluchten

Print
Borgerhout / Ranst / Wijnegem / Antwerpen -

Een achtervolging die startte in Borgerhout is zaterdagnacht in Wijnegem geëindigd met een crash. De bestuurder van de vluchtende auto kon uiteindelijk te voet ontkomen. Onderweg werden in de bebouwde kom snelheden tot 130 km/u gehaald.

Een patrouille van de politiezone Antwerpen merkte zaterdagnacht even voor 4 uur op de Binnensingel een wagen op waarvan de chauffeur een nogal sportieve rijstijl hanteerde. Even verderop, in de Helmstraat in Borgerhout, werd de auto, een Dacia Sandero, aan de kant gezet. Toen de inspecteurs uit hun politievoertuig stapten om de inzittenden te controleren gaf de chauffeur plankgas, de start van een lange achtervolging.

“Via de Turnhoutsebaan reed hij naar de E313-E34 tot aan de afrit Oelegem”, bevestigt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. In de bebouwde kom van Oelegem en Wijnegem haalde de vluchtende wagen - met de politie op de hielen - snelheden tot 130 km/u.

Helikopter

De achtervolging leidde tot op de Oude Turnhoutsebaan in Wijnegem. Daar botste de vluchtende auto tegen twee geparkeerde voertuigen om uiteindelijk tot stilstand te komen. “De twee inzittenden zetten het op een lopen”, zegt Migom. De vrouwelijke passagier kon vrijwel meteen gevat worden. De chauffeur, een man, slaagde erin te voet te ontkomen. Een zoekactie waarbij verschillende politiezones en de helikopter van de federale politie bijsprongen, leverde niets meer op. De man wordt verder opgespoord. “Verder onderzoek moet duidelijk maken om wie het gaat en waarom hij op de vlucht sloeg”, legt Migom uit.

De Dacia Sandero werd getakeld, het labo zal de auto op sporen onderzoeken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio