Breuk in waterleiding zet Mechelsesteenweg onder water: tienduizenden liters drinkwater lopen weg

De Mechelsesteenweg in Willebroek is donderdagnacht over een afstand van meer dan honderd meter helemaal onder water gelopen. Dat kwam omdat er op het kruispunt met de Molenstraat een breuk in de waterleiding was ontstaan. Woningen liepen niet onder water, maar door het euvel liepen vele tienduizenden liters – wellicht zelfs honderdduizenden liters – drinkwater weg.

Omstreeks 23u donderdagavond merkten omwonenden en voorbijgangers dat de Mechelsesteenweg, net voorbij de brug in het centrum, blank stond. In een ondergelopen bouwput – op het kruispunt met de Molenstraat wordt al maanden gewerkt – hoorden ze bovendien het water met een enorme kracht borrelen en klotsen.

© TDK

“Eerder op de avond waren er werken geweest aan de waterleiding, in die put. Wat er precies is misgelopen, is voorlopig niet duidelijk maar vast staat dat er plots een breuk in de leiding is ontstaan. Met grote wateroverlast tot gevolg”, zeggen brandweerofficier Patrick Hauchecorne van hulpverleningszone Rivierenland en schepen van Openbare Werken Luc Spiessens (N-VA).

Preventief werden er zandzakjes ter plaatse gebracht maar uiteindelijk moesten die niet worden ingezet. “We hebben het geluk dat vlakbij de Molenbeek loopt en dat het water voor een deel daar in terechtkwam. Op de site van de voormalige papierfabriek De Naeyer, waar momenteel een woonwijk wordt gebouwd, ligt een vijver. De brandweer heeft een greppel gegraven zodat er via die weg ook overtollig water in de vijver kon lopen.”

© TDK

Technici van Pidpa kwamen donderdagnacht ter plaatse om de watertoevoer in de bewuste leiding af te sluiten. Eenmaal die klus geklaard was, kon het water wegtrekken en kon ook gestart worden met de herstelling. Door het voorval hadden heel wat mensen een verlaagde druk op het drinkwater en bij sommige mensen kwam er ook geen water meer uit de kraan. De Mechelsesteenweg bleef urenlang afgesloten voor het verkeer.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio