Klanten krijgen mondmasker bij hun broodje

Bistro ’t Hoveke in Hove start vrijdag 1 mei de take-out weer op. Nu er ook ingezet wordt op warme gerechten, heropent zaakvoerster Sonja Vanlooy met een klapper: de vijftig eerste klanten krijgen vrijdag elk twee mondmaskers.

Johan Van Baelen

Elke klant krijgt een enveloppe met daarin twee mondmaskers. “Ik zit in de schoonmaaksector en ik kom uit de zorgsector”, legt Sonja Vanlooy uit. “Gezondheid vind ik zeer belangrijk, maar ook het helpen van mensen is bij mij ingebakken. Ik stel dit gebaar omdat ik wil dat mijn klanten gezond blijven. Ik kon makkelijk aan maskers geraken omdat ze verplicht zijn in de schoonmaak.”

Toch, veel apothekers weigeren maskers te verkopen aan mensen die niet in de zorg staan. “Mijn maskers zijn zogenaamde hygiënische maskers, bijna dezelfde als de chirurgische. Hier zijn apothekers die wel maskers verkopen, en terecht vind ik. Zelf verkoop ik ze niet, ik geef ze weg. En ik wil gewoon helpen.”

Nadat ze de broodjeszaak anderhalf jaar geleden had overgenomen, wil Sonja Vanlooy de kwaliteit en de dienstverlening nu optrekken. “We evolueren van een broodjeszaak naar een bistro”, zegt ze daarover.

Daarom heeft ze nu ook een zestal kant-en-klaar-gerechten om uit te halen, met onder meer noedels met verse groenten, een Piemontese salade en een pasta met wodka en roomsaus. “Je kan ze als complete maaltijd zien of als bijgerecht bij de barbecue”, stelt Sonja voor. “En we blijven natuurlijk ook onze broodjes afleveren met onder meer krabsla, préparé, kip met bacon en vegetarisch beleg.”

© RR

info@thoveke.com, tel.: 03 501 41 01, open voor take-out op vrijdag, zaterdag en zondag

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio