Onderzoeksrechter laat chauffeur gigantisch drugstransport vrij

Foto: Parket Antwerpen

Onderzoeksrechter laat chauffeur gigantisch drugstransport vrij

Print
Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai -

De onderzoeksrechter heeft woensdag beslist dat een Nederlandse vrachtwagenchauffeur de gevangenis mag verlaten. De 24-jarige man werd vorige week opgepakt nadat hij tonnen cocaïne naar een loods gevoerd had.

Hoewel de raadkamer in Antwerpen zijn aanhouding dinsdag nog bevestigde mag een 24-jarige Nederlander woensdagavond de gevangenis verlaten. De onderzoeksrechter besliste woensdag de man handlichting te geven, dat bevestigt zijn advocate, mr. Sanne De Clerck.

De man was vorige week woensdag samen met dertien anderen opgepakt naar aanleiding van de onderschepping van een grote partij cocaïne in de haven van Antwerpen. Het was de 24-jarige Nederlander die de container met inktvis en cocaïne vanop kaai 1700 naar de loods in de Bremenstraat gereden had.

De man verklaarde na zijn arrestatie dat hij niets van de aanwezigheid van de cocaïne in de container afwist. Normaal gesproken werkte hij voor een vaste opdrachtgever, maar door de coronacrisis nam hij tijdelijk ook andere opdrachten aan. “Hij deed gewoon zijn job”, zei mr. De Clerck. Het lijkt er dus op dat de onderzoeksrechter de versie van de chauffeur gelooft. Of aan de handlichting voorwaarden verbonden zijn is nog niet duidelijk.

Onderzoeksrechter laat chauffeur gigantisch drugstransport vrij
De man bracht de container met cocaïne naar deze loods in de Bremenstraat. Foto: Frederik Beyens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio