Na ‘appel en peer’ heeft Broechem nu ook een kersenmonument

Foto: Sylvain Liekens, Google Street View

Na ‘appel en peer’ heeft Broechem nu ook een kersenmonument

Print
Ranst -

Gaston Serneels (82) die op de rotonde Van den Nestlaan-Ranstsesteenweg het bekende appel- en peermonument maakte, heeft nu ook een kersenbeeld gemaakt. De uitvergrote maar levensecht lijkende kersen staan aan het huis op de hoek Emblemseweg-Broddestraat. Daar verkoopt de familie Vets vanaf begin juni weer groenten en fruit.

Wie door Broechem rijdt, kent de appel en de peer op de rotonde, die verwijzen naar het belang van de fruitteelt in de streek, en naar de vroegere fruitveiling.

Serneels maakte dus een nieuw beeld als verrassing voor de familie Vets, en uit vriendschap met Leon Vets die twee jaar geleden overleed. “We hebben in dezelfde klas gezeten. Zijn vrouw Bertha vroeg me ooit waarom ik eens geen kersen maakte. Die opmerking is blijven hangen en ik heb haar mijn eerste ontwerp getoond. Ik heb zo’n negen maanden in alle stilte aan de kersen gewerkt.”

Na ‘appel en peer’ heeft Broechem nu ook een kersenmonument
Foto: Sylvain Liekens

“Het is spijtig dat er in de streek bijna geen kersen meer te vinden zijn”, zegt Serneels nog. “Ik wilde de familie verrassen en dat is gelukt. De juiste kleur vinden was niet zo simpel want als het te rood was zou het te veel op krieken lijken. Het is nu maar te hopen dat het beeld gespaard blijft van stormwinden.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio