De Auwegemvaart is een van de tijdelijke nieuwe fietsstraten. © Joris Herregods

Mechelen voert tijdelijk extra fietsstraten in tijdens coronacrisis

Om fietsers en voetgangers tijdens de coronacrisis meer ruimte te geven, neemt de stad Mechelen een aantal bijkomende maatregelen. Zo voert ze langs de Leuvense Vaart tijdelijk een aantal extra fietsstraten in.

Door de huidige maatregelen zorgen recreatieve verplaatsingen voor grote drukte. Vooral langs jaagpaden en fietspaden. Daar speelt het stadsbestuur op in. “Zo wordt het voor iedereen aangenamer en makkelijker om afstand te houden”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Langs het kanaal Leuven-Dijle voert Mechelen tijdelijke extra fietsstraten in aan de Auwegemvaart, aan de Vaartdijk en aan de Geerdegemvaart vanaf de Colomabrug richting Hofstade (Zemst). “De fietsers komen in beide richtingen op de rijbaan. Het pad langs de waterkant wordt helemaal vrij gemaakt voor wandelaars. Op die manier kunnen ook fietsers zich houden aan de social distancing”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Naast de tekstkarren van de lokale politie Mechelen-Willebroek maakt de stad op korte termijn ook werk van extra borden en signalisatie. “Op het wegdek worden tags aangebracht die Mechelaars er op ludieke wijze aan herinneren dat afstand houden cruciaal is en bewegen een must. We laten ons daarvoor inspireren door onze #2800love-campagne”, zegt eerste schepen Patrick Princen (Vld-Groen-m+).