© Photo News

-

Onzeker of Rode Duivels EK-groepswedstrijd tegen Denemarken in Kopenhagen spelen

De Deense hoofdstad Kopenhagen staat in 2021 voor een groot sportief dilemma: het is één van de twaalf gaststeden voor het EK voetbal én ook de startplaats voor de Tour de France. Jesper Møller, de voorzitter van de Deense voetbalbond, twijfelt of het wel een goed idee is om beide evenementen zo kort opeen te laten doorgaan.

Op 17 juni 2021 zouden de Rode Duivels hun tweede groepswedstrijd moeten afwerken in het Parken ­Stadion in Kopenhagen tegen Denemarken. Het ­stadion van de Deense topclub FC Kopenhagen zal ­normaal gezien nog twee groepswedstrijden en een achtste finale organiseren.

Maar dat lijkt niet meer helemaal zeker. Op 2 juli 2021 staat immers ook de Grand Départ van de Tour in ­Kopenhagen geprogrammeerd. De Deense autori­teiten staan dus voor een grote uitdaging beide ­evenementen tegelijkertijd in goede banen te leiden.

“We zijn bezorgd”, reageerde Moller. “Er moet een akkoord gevonden worden met de stad Kopenhagen, het Parken Stadion en Sport Event ­Denmark, de overkoepelende Deense sportbond. De Deense voetbalbond is er klaar voor, maar we kunnen het niet zonder de onvoorwaardelijke steun van onze partners.”

De Denen hebben nog tot 30 april de tijd om hun ­kandidatuur als gastland van het EK 2021 aan de UEFA te bevestigen.

Meer voetbalnieuws