© JAA

Antwerpse modefirma verdeelt nu ook mondmaskers uit bamboevezels

Er zijn nu ook mondmaskers van duurzame bamboe. Het Antwerpse Intens 41 Agencies, dat normaal modieuze kleding verdeelt, laat ze maken in Portugal.

Bamboo Belgium is een fabrikant van duurzame kledij in bamboevezels. “Zij produceren in Portugal waar onze medewerkers in gezonde werkomstandigheden voor een eerlijk salaris normaliter onze modieuze blazers en jassen, jurkjes en pantalons, T-shirts, sweaters en sokken stikken”, vertelt Flor Depla van Intens 41.

“Maar omdat de coronacrisis de normale productie stilgelegd heeft, hebben ze zich toegelegd op het stikken van mondmaskers in bamboevezels. Die zijn niet alleen perfect beschermend, maar de productie ervan is ook ecologisch en bovendien zijn ze herbruikbaar, wat meteen de afvalberg beperkt.”

“Bamboe is uit zichzelf een antibacterieel product”, aldus Depla. “Door de antiallergische eigenschappen van bamboevezels is stof gemaakt van bamboe bovendien zacht en aangenaam voor de huid. Bamboe is immers een ademende stof: ze voelt ook in de zomer koel aan en neemt drie keer zoveel vocht op als andere stoffen, zoals katoen of linnen. Ten slotte vermijd je met bamboe ook de vieze geurtjes als je het mondmasker een tijdje draagt.”

© JAA

Intens 41