Essen reserveert 500.000 euro voor coronamaatregelen

Dertien laptops voor kansarme gezinnen. Foto: BART DEWAELE

Essen reserveert 500.000 euro voor coronamaatregelen

Print
Essen -

De gemeente Essen maakt een half miljoen euro vrij voor coronamaatregelen. Daaronder vallen onder andere een premie voor zelfstandigen, twee taskforces en investeringen zoals mondkapjes.

Dat vertelt burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V). “We hebben onderzoek gedaan onder onze ondernemers om te kijken waar nood aan was. Zo voorzien wij nu een extra premie van 300 euro voor zelfstandigen bovenop de uitkering voor zelfstandigen waar zij recht op hebben. Zodat zij meer financiële ademruimte krijgen.”

Ook worden er twee taskforces opgezet om te onderzoeken wat er straks nodig is om het sociale leven en de lokale economie weer op te starten. In de 500.000 euro zitten ook allerhande investeringen, aldus de burgemeester. “Zoals de mondkapjes en het aanpassen van onze website. We hebben zelf ook te maken met een inkomstendaling, door het vervallen van de concessievergoedingen. Dat kunnen we zo ook opvangen.”

Dertien laptops

De gemeente deed een oproep om oude, nog goed werkende laptops binnen te brengen voor kansarme gezinnen. Er werden er 21 binnengebracht, waarvan er 13 bruikbaar waren. Koen Verrycken, zaakvoerder bij KVPC, heeft deze gratis gebruiksklaar gemaakt. Deze dertien laptops worden nu in bruikleen aan kansarme gezinnen gegeven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio