Via een eigen YouTube-kanaal promoot de school ook haar zorg- en wetenschapsopleidingen.

Via een eigen YouTube-kanaal promoot de school ook haar zorg- en wetenschapsopleidingen.© YouTube

Leerkrachten geven les via ‘Botaniek TV’

Leekrachten van Campus Botaniek van het Busleyden Atheneum in Mechelen gebruiken hun eigen YouTube-kanaal om nieuwe leerstof aan te bieden. De school doopte het kanaal ‘Botaniek TV’ en geeft er ook info voor toekomstige leerlingen.

svh

Tijdens de paasvakantie sloegen leerkrachten de handen in elkaar. Bij hun collega’s ICT volgden ze daarvoor een stoomcursus. Op die manier maakten ze honderd digitale instructiefilmpjes voor hun leerlingen. “YouTube is een medium waarmee al onze leerlingen vertrouwd zijn. Het maakt deel uit van hun leefwereld. Dat maakt het tot een ideaal forum om hen te bereiken”, zegt Sven Vanhoecke van BA Campus Botaniek.

Leerlingen kunnen de presentaties op elk moment bekijken. “Op deze manier zijn ze niet verplicht om op een bepaald moment in te loggen voor een live-sessie”, legt Vanhoecke uit. Tegelijk gebruikt de school ‘Botaniek TV’ ook om jongeren warm te maken voor haar zorg- en wetenschapsopleidingen. “Omdat we geen infodag kunnen organiseren, hebben we voor elke studierichting een informatief filmpje gemaakt”, vertelt leerkracht Els Segers. Er lopen ook voorbereidingen voor een digitale infodag in mei.

www.babotaniek.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio