Rode ibissen uit Planckendael gespot in Brasschaat

In het park van Brasschaat werden vrijdag vier rode ibissen gespot. De van oorsprong Zuid-Amerikaanse vogels zijn afkomstig uit Zoo Planckendael in Muizen (Mechelen), waar ze eind februari ontsnapten uit hun volière.

(svds)

Achttien incasternen en een groep rode ibissen gingen er in februari vandoor. Een groot deel van de vogels werd intussen gevangen of met succes terug naar het dierenpark gelokt. Een aantal dieren werd na de ontsnapping dan weer gelokaliseerd in het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade. De afgelopen weken doken er ook in Muizen en Rijmenam opnieuw groepen vogels op. Mogelijk ging het toen telkens om dezelfde dieren.

Maar er zijn ook rode ibissen die een stuk verder vliegen. Begin deze maand werd nog een ibis gespot in het Rivierenhof in Deurne en nu heeft een groepje halt gehouden in het park van Brasschaat. Zoo Planckendael vraagt aan iedereen die een van de exotische vogels ziet om dit zeker te melden via mail. Zo kan de dierentuin de vogels voort opvolgen. Volgens het dierenpark laten de rode ibissen zich bijzonder moeilijk vangen.

gespot@planckendael.be

© Ine Huybrechts

MEER OVER Zoo Antwerpen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio