Ja, er is (te?) veel horeca: corona of niet, er gaan sowieso veel zaken failliet

Foto: Jan Van der Perre

Ja, er is (te?) veel horeca: corona of niet, er gaan sowieso veel zaken failliet

“Er is te veel horeca in onze economie. We moeten niet alle zaken proberen te redden.” Die opmerkelijke uitspraak deed Gert Laurijssen, algemeen directeur van het expertisecentrum Food Service Alliance, vrijdag in Gazet van Antwerpen. Klopt die uitspraak? Een analyse in drie vragen.

LEES OOK: Bom onder horeca: verlies van 6,5 miljard euro verwacht

VRAAG 1: Zijn er te veel horecazaken?

In Vlaanderen zijn er 4,5 horecazaken per duizend inwoners. In Nederland zijn dat er 3,5. “Er is in ...

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.

Exclusieve artikels voor abonnees

Sport

DOEN!