Het nieuwe aanmeldsysteem maakte een einde aan kamperen. © Patrick Hattori

Digitaal aanmeldsysteem werkt: “99% kreeg school van voorkeur toegewezen”

Het nieuwe digitaal aanmeldsysteem voor basisscholen in vier gemeenten in de Mechelse regio bewijst zijn nut. Quasi alle ouders kunnen hun kind inschrijven in een school waar ze de voorkeur aan geven.

svh

Om een einde te maken aan kampeertoestanden, werkt het basisonderwijs in Mechelen, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Zemst voortaan met een digitale aanmeldingsprocedure. Tot eind maart konden ouders dat doen via de nieuwe website www.kiesjeschool.be. Dat is zonder problemen verlopen.

In alle scholen samen zijn er voor kinderen van het geboortejaar 2018 in totaal 1.996 plaatsen beschikbaar. Daarvan waren er voor de aanmeldingsperiode reeds 903 ingenomen door kinderen die een oudere broer of zus hebben op de school, of een ouder die er werkt. Online werden 684 kinderen aangemeld. Die aanmeldingen werden geordend met een nieuwe software waar de lokale besturen mee in investeerden.

“92% eerste voorkeur”

“Het resultaat is dat 99% van de kinderen geboren in 2018 de school van voorkeur kreeg toegewezen. 92% van de kinderen zelfs de school van hun eerste voorkeur”, zegt Stefaan Deleus, voorzitter van het Lokaal Overlegplatform (LOP) regio Mechelen basisonderwijs. Slechts zeven kinderen konden niet aan een school van voorkeur worden toegewezen. Voor hen zijn er nog 409 plaatsen beschikbaar.

Ouders krijgen vrijdag vanaf 12u een e-mail toegestuurd waarmee ze opnieuw kunnen inloggen op de website. Daar vinden ze dan het toewijzingsbericht voor hun kind(eren). Met het ticket kunnen ouders hun kind vanaf maandag 4 mei inschrijven. Om ouders tijdens deze coronaperiode voldoende te informeren, werd nog een tweede nieuwe website gelanceerd: www.naarschoolinregiomechelen.be.

www.kiesjeschool.be

www.naarschoolinregiomechelen.be/

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio