(archiefbeeld)

Naar Zweinstein of zoeken naar een duikboot: met deze virtuele escaperooms beleef je het avontuur ook bij je thuis

Met een groepje vrienden een escaperoom binnengaan, zit er voorlopig nog niet in. Maar daar hebben verschillende uitbaters van escape rooms nu iets op gevonden. Ze laten de echte wereld even los en begeleiden spelers in een van de vele virtuele escaperooms. We zetten er alvast enkele digitale speelkamers op een rijtje.

lla

Harry Potter

Voor de Harry Potter fans hebben we alvast goed nieuws. Wie zich graag wil onderdompelen in de magische wereld van Harry en zijn vrienden kan dat tegenwoordig volledig digitaal. De online versie werd ontworpen door Sydney Krawiec uit McMurray, een klein dorpje in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Sydney, die werkte als bibliothecaresse, moest noodgedwongen de deuren sluiten en gebruikte haar vrije tijd om te experimenteren met virtuele escaperooms op het internet.

Dat het idee van Sydney kwam, is op zich niet vreemd. De bibliotheek had in het verleden al meerdere escaperooms met een Harry Potter thema georganiseerd. Om de verveling tegen te gaan wilde Sydney dan maar wat graag vrienden en collega’s een digitaal alternatief bieden.

Kort samengevat: in het spel keer je terug naar Zweinstein, de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, en kruip je in de huid van een eerstejaarsstudent. Zonder al te veel te verklappen, doorloop je verschillende scenario’s en moet je verbanden leggen tussen de verschillende berichten.

Interesse? Dan kan je de escaperoom hier vinden.

The Big Pursuit

Maar voor wie geen fan is van Harry en Voldemort, bestaan er alternatieven. Zo kwamen Limburgers Robby Brans en Bart Van Loon op de proppen met ‘The Big Pursuit’, een ontsnappingsspel waarbij de speler uitgedaagd wordt om een hoop criminelen te vangen. De boeven zijn namelijk van strategie veranderd: ze laten de echte wereld achter zich en plegen misdrijven in de virtuele wereld. Elke dag worden er nieuwe puzzels ter beschikking gesteld, verspreid over de deelnemende websites.

Interesse? Dan kan je hier meer informatie vinden.

The Submarine

Ook het Nederlandse Locked Amsterdam heeft noodgedwongen zijn werkwijze moeten aanpassen. Zo hebben ze hun escaperoom ‘The Submarine’ omgetoverd tot een heuse video-uitdaging, waarbij maximaal zes personen tegelijk kunnen deelnemen. Het verhaal gaat over een verdwenen duikboot uit de voormalige Sovjet-Unie, die een gevaarlijke lading nucleair materiaal aan boord heeft. De verdwenen duikboot terugvinden, is jullie opdracht!

Interesse? Dan kan je hier meer informatie vinden

De Verloren Herinnering

‘De Verloren Herinnering’ is een initiatief van 18 Nederlandse escaperooms die momenteel de deuren moeten dichthouden. Het begint allemaal met een prachtige oude kist, die de deelnemers op zolder terugvinden. Geen macabere voorwerpen maar wel een kist vol herinneringen….maar wat betekenen ze precies? Aan jullie om het uit te zoeken.

Interesse? Dan kan je hier meer informatie vinden.

NIET TE MISSEN