© Zorgbedrijf Rivierenland

Bewoners wzc Sint-Elisabeth verhuizen naar Bosbeekhof om besmetting te voorkomen

Een deel van het nieuwe woonzorgcentrum Bosbeekhof in Sint-Katelijne-Waver is in allerijl instapklaar gemaakt. Bewoners van het wzc Sint-Elisabeth die niet besmet zijn met het coronavirus, verblijven er tijdelijk zodat het risico op besmetting tot een minimum herleid wordt.

svds

De afgelopen weken bleef ook woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Sint-Katelijne-Waver niet gespaard van besmettingen met het coronavirus. Om alle bewoners zo goed mogelijk te blijven verzorgen, was het volgens het wzc nodig om te starten met cohortzorg. Via cohortzorg worden de bewoners die positief testten op het coronavirus, apart verzorgd van bewoners die niet besmet zijn. Het risico op overdracht van het virus wordt zo veel kleiner.

© Zorgbedrijf Rivierenland

Maar in het huidige woonzorgcentrum is daar onvoldoende plaats voor. Daarom is een deel van het nieuwe Bosbeekhof, dat achter wzc Sint-Elisabeth gebouwd wordt, in allerijl instapklaar gemaakt. “Een deel van de bewoners die niet besmet zijn, verhuizen voorlopig naar het de gelijkvloerse verdieping in het nieuwe Bosbeekhof”, zegt Jeroen Baeten (N-VA) van Zorgbedrijf Rivierenland. “Onze medewerkers en partners hebben een ongelooflijke inspanning geleverd en iets gerealiseerd wat haast onmogelijk is. Slechts enkele dagen nadat de beslissing genomen werd, hebben de bewoners hun intrek genomen in een nieuwe kamer.”

Wanneer de cohortzorg opgeheven wordt, zullen de bewoners opnieuw verhuizen naar hun vertrouwde kamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus