Jaar geleden werd Daniël vermoord in asielcentrum Broechem: “Onderzoek loopt nog volop”

Jaar geleden werd Daniël vermoord in asielcentrum Broechem: “Onderzoek loopt nog volop”

Print
Ranst -

Exact een jaar geleden werd op de terreinen van het asielcentrum in Broechem (Ranst) de 9-jarige Palestijnse Daniël vermoord teruggevonden. Het onderzoek naar de dood loopt nog steeds volop, zo meldt het Antwerpse parket op vrijdag.

Daniël werd op 24 april 2019 dood teruggevonden in een gracht op de terreinen van het opvangcentrum. Hij was op dat moment al twee dagen vermist, waarna een zoekactie georganiseerd werd. Familieleden verklaarden dat ze afgeperst werden met een whatsappbericht waarin stond dat ze 100.000 euro moesten betalen, of dat ze de jongen anders niet levend zouden terugzien.

Snel na de verdwijning en de dood van Daniël kon de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen (FGP) vijf verdachten oppakken. “De twee hoofdverdachten van 19 en 21 jaar zitten op dit moment nog in de cel. Zij worden verdacht van gijzeling en moord. Drie mannen van 22, 25 en 35 jaar werden vrijgelaten door de onderzoeksrechter tijdens de eerste fase van het onderzoek”, zo meldt het parket op vrijdag.

Het onderzoek door de FGP onder leiding van de onderzoeksrechter loopt volop verder. “Tijdens het grondige onderzoek heeft de onderzoeksrechter verschillende deskundigen aangesteld, waarvan enkele verslagen nog op komst zijn. Het moraliteitsonderzoek wordt momenteel uitgevoerd. Daarnaast is er een internationaal rechtshulpverzoek in uitvoering”, aldus het parket.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio