© Action Images via Reuters

Mogelijke brandhaard voor coronavirus? Burgemeester Liverpool wil onderzoek naar match tegen Atletico

De burgemeester van Liverpool, Steve Rotheram , heeft om een onafhankelijk onderzoek gevraagd naar het doorgaan van de wedstrijd in de Champions League tegen Atletico Madrid op 11 maart. Er komen steeds meer aanwijzingen dat bij dat duel (2-3 na verlengingen, waardoor titelhouder Liverpool was uitgeschakeld) relatief veel bezoekers op het stampvolle Anfield besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Belga

Bij dat duel in Engeland waren onder de 52.000 toeschouwers circa 3.000 Spaanse fans aanwezig. Op dat moment waren er in Spanje al beperkende maatregelen van kracht. Zo waren bijeenkomsten met veel mensen toen al verboden. Madrid bleek later één van de brandhaarden van het longvirus te zijn.

“Als mensen besmet zijn geraakt als direct gevolg van een sportwedstrijd, waarvan we denken dat hij niet had mogen doorgaan, zou dat schandalig zijn”, zei Rotheram bij de BBC. De Britse overheid zag destijds nog geen reden om het topduel in de Champions League te verbieden. Pas tien dagen later werden ook in Engeland samenkomsten van grote groepen aan banden gelegd.

© REUTERS

Volgens de laatste cijfers zijn 246 mensen in Liverpool overleden aan COVID-19. Het aantal besmettingen in de Engelse stad bedraagt momenteel 1.200. In Groot-Brittannië zijn er 138.078 besmettingen en 18.783 doden.

MEER OVER UEFA Champions League

Meer sportnieuws