Lokeren

© BELGAIMAGE

Hamme wil geen fusie met het failliete Lokeren

Het bestuur van Vigor Wuitens Hamme heeft beslist om niet te fuseren met het ter ziele gegane Sporting Lokeren. Ze willen één grote Hamse club proberen uitbouwen, met de clubs Vigor Hamme, Robur Moerzeke en VK Zogge. “We hebben unaniem beslist om niet op de vraag van Lokeren in te gaan”, zegt Marcel Van Mele, een van de leden van de Raad van Bestuur na een vergadering van anderhalf uur.

David Van den Broeck

Een groep rond oud-ondervoorzitter van Lokeren Willy Carpentier voerde de voorbije dagen gesprekken met Hamme. Het was de bedoeling om als KSC Vigor Wuitens Lokeren een doorstart te maken in derde amateurklasse.

De boodschap van amateurclub VW Hamme op Twitter is echter duidelijk: “Naar aanleiding van de vele berichten in de pers betreffende een mogelijke doorstart van Sporting Lokeren via een “fusie” met Vigor Wuitens Hamme, laat de Raad van Bestuur van Vigor Wuitens Hamme weten hierop NIET in te gaan. Onze club gaat zijn eigen weg.”

Op de beheerraad van VW Hamme werd na amper anderhalf uur unaniem beslist om niet op de vraag van Lokeren in te gaan. De lokale ondernemers in het bestuur wilden in Hamme blijven spelen en dus gaan ze nu proberen samengaan met kleinere clubs als Robur Moerzeke en VK Zogge.

© Ivan Elegeert