© AFP

Bella Hadid poseert voor Vogue via FaceTime

In tijden van quarantaine en het coronavirus moeten we creatief zijn. En dat beseft ook de mode-industrie. Zo zette het toonaangevende modeblad Vogue een fotoshoot op poten via FaceTime. Het model van dienst? Niemand minder dan Bella Hadid vanuit haar eigen woonkamer.

lla

De maandelijkse uitgave van Vogue ziet er in april een tikkeltje anders uit. Doorgaans kiest het blad op de voorpagina voor een aantrekkelijke vrouw, gehuld in een peperdure outfit. Maar deze maand bleef de cover maagdelijk wit, een symbool voor hoop in tijden van corona. En vooral voor een betere en rooskleurigere toekomst na de pandemie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar niet alleen de cover onderging noodgedwongen een metamorfose. Ook voor het samenstellen van de inhoud van het maandblad werd een beroep gedaan op de creativiteit van makers en modellen. Zo legde het Amerikaanse topmodel Bella Hadid op haar Instagram uit dat ze voor een fotoshoot in Vogue gebruikmaakte van FaceTime. Ook deed ze dat vanuit haar eigen kot en volledig op haar eentje.

Het 23-jarige model werkte daarvoor samen met fotograaf Brianna Capozzi en stylist Haley Wollens, die ze de dag voor de fotoshoot opbelde. Ze gaven haar tips en Hadid bestelde zelf nog even een ringlamp. Het resultaat was volgens gebruikers van sociale media spectaculair.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Mode & Beauty