© rr

Oud-gemeenteraadslid Marie-Louise Grouwet (81) overleden: “Mama is gelukkig rustig en vredig ingeslapen”

De bekende Mechelse galeriehoudster Marie-Louise Grouwet-Vervliet is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden. Ze was ook nog gemeenteraadslid voor de liberalen.

Sven Van Haezendonck

Marie-Louise Grouwet had sinds 1987 een kunstgalerij in de Sint-Jansstraat. Daar organiseerde ze geregeld tentoonstellingen over Mechelen, want Marie-Louise had een groot hart voor haar geliefde geboortestad. Omdat ze dementerend was, werd ze in februari opgenomen in woonzorgcentrum De Lisdodde. In mei zou ze 82 worden. “Ik wil de mensen van De Lisdodde uitdrukkelijk bedanken, want ze hebben fantastisch gezorgd voor mijn moeder. Dementie en Covid-19 waren helaas geen goede combinatie. Mama is gelukkig wel rustig en vredig ingeslapen. Dat is een grote troost”, reageert Carl Grouwet, haar zoon die in Berlijn woont.

Door maatregelen tegen het coronavirus heeft hij beslist om de afscheidsplechtigheid voorlopig uit te stellen. “Zodat ook haar oude vrienden en vriendinnen kunnen komen”, zegt Carl Grouwet. Het heengaan van zijn moeder Marie-Louise raakt veel Mechelaars. Onder hen ook Vlaams minister Bart Somers (Open Vld). “Ze was een stijlvolle, sterke en geëmancipeerde vrouw, met een ongelooflijk groot hart voor Mechelen. Een grote dame met klasse. Onze stad verliest een unieke en warme persoonlijkheid”, reageert de titelvoerend burgemeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners