Van Besien dwingt het schepencollege vanuit de gemeenteraad om een beslissing te nemen rond Isvag.

Van Besien dwingt het schepencollege vanuit de gemeenteraad om een beslissing te nemen rond Isvag. © Joris Herregods

Wouter Van Besien: “N-VA misbruikt corona om nieuwe Isvag-oven erdoor te drukken”

Groen vraagt op de gemeenteraad eind deze maand om de aanvraag in te trekken van een nieuwe installatie op de huidige Isvag-site en verhoogt zo de druk op sp.a. “Het kan niet dat N-VA deze coronaperiode misbruikt om de nieuwe oven er door te jagen”, zegt Groen-fractieleider Wouter Van Besien.

svw

LEES OOK. Huidige Isvag-oven mag verder draaien tot 2027

Een nieuwe afvalverwerkingsinstallatie in de haven of op de huidige Isvag-site zorgt voor onenigheid binnen het Antwerpse schepencollege. Zo kwamen de schepenen niet tot een advies over de vergunning van een nieuwe Isvag-oven in Wilrijk.

“Een studie geeft positieve punten aan het toekomstgericht scenario in de haven. Ondertussen zijn er ook negatieve adviezen van de afvalstoffenmaatschappij OVAM en het Vlaams Energie Agentschap voor het project van Isvag. En dus leek de discussie beslecht”, zegt de fractieleider.

Alleen merkt Van Besien dat de N-VA nog volop in de richting van een nieuwe Isvag-installatie gaat. “Aangezien in het college alles geblokkeerd zit, moet de gemeenteraad het pleit maar beslechten. Op de raad van 27 april zal Groen het voorstel voorleggen dat de stad de aanvraag voor de nieuwe oven intrekt. Het kan niet dat N-VA deze coronaperiode misbruikt om de nieuwe oven er door te jagen.”

Daarmee verhoogt Groen de druk op meerderheidspartij sp.a en het schepencollege. “Ik ga mij niet uitspreken over het initiatief van Groen”, zegt sp.a-fractieleider Hicham El Mzairh.

ARCHIEF. Isvag vormt stresstest voor Bourgondische coalitie

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Wouter Van Besien Antwerpen