De loods bevond zich in de Bremheidelaan in Turnhout. © Google Street View

26 maanden cel voor cannabisplantage in loods

De Bulgaar Milen P. (46) uit Turnhout is bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 26 maanden en een boete van 12.000 euro voor het uitbaten van een cannabisplantage in een loods op de Bremheidelaan in Turnhout.

De politie ontdekte in de straat op 27 april 2018 een plantage van 2.500 planten, verdeeld over 1.100 potten. Er werd ook stroom afgetapt voor de elektriciteitsmeter. Milen P. bevond zich op het moment van de inval in een leefruimte in het gebouw. Hij was ook in het bezit van een vuurwapen en moest het pand bewaken en het afval van de plantage wegdoen.

Medebeklaagde Cengiz E. (39) uit Rotterdam kreeg 24 maanden cel, waarvan zes maanden met uitstel, en een boete van 16.000 euro voor het onderhouden van de plantage. Mihaylov B. (40) uit Gent, de verhuurder van het pand, is veroordeeld tot 24 maanden cel en een boete van 12.000 euro. Nog twee andere beklaagden kregen ook dezelfde celstraf. Elektriciteitsmaatschappij Iveka ontvangt 54.232 euro als schadevergoeding.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio