­Belangrijke spelers als Faris Haroun en Dieumerci ­Mbokani schaarden zich al snel achter het voorstel. © Isosport

Spelers van Antwerp leveren loon in “tot de trainingen worden hervat”

Antwerp heeft dinsdag na een kort overleg een akkoord bereikt met zijn spelersgroep om loon in te leveren in april, zonder de laagste lonen te treffen. “Indien de overmacht verlengd wordt (mei en/of juni) dan blijven deze afspraken gelden. Zodra onze trainingen, ongeacht in welke vorm, hervat worden, zullen de bestaande contractuele afspraken opnieuw gehanteerd worden”, meldt de club.

bla, dvd

Na KV Mechelen en Zulte Waregem heeft nu ook ­Antwerp FC een ­collectieve overeenkomst met zijn spelers om een deel van het loon af te staan. ­Iedereen werd volledig ­betaald in maart, maar voor de maanden april, mei en ­juni heeft de club een voorstel uitgewerkt.

Daarbij werd het principe gehanteerd dat de breedste schouders de grootste lasten dragen, meldde uw krant eerder vandaag al. ­Belangrijke spelers als Faris Haroun en Dieumerci ­Mbokani schaarden zich achter het voorstel, wat het makkelijker maakte om de rest te overtuigen en om tot een akkoord te komen.

De spelers die meer verdienen dan het minimumbedrag voor niet-EU-spelers (80.000 euro per jaar) staan een percentage af. Voor de maand april is dat 30 procent, voor de maand mei 40 procent en als de ­crisis in juni blijft duren gaat het om 50 procent.

Spelers die onder of op het bedrag van 80.000 euro per jaar zitten, moeten niets afstaan. Bij Antwerp spelen heel wat niet-EU-spelers aan precies 80.000 euro per jaar. Elf spelers zijn einde contract in juni. Daarbij zijn enkele grootverdieners als Dieumerci Mbokani, Steven ­Defour en Kevin Mirallas.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws