© BELGA

Gestolen fiets teruggevonden tijdens controle coronamaatregelen

Een man die zaterdag gecontroleerd werd in het kader van de maatregelen rond coronavirus Covid-19 bleek ook een gestolen fiets bij zich te hebben. De tweewieler werd aan de eigenares teruggegeven.

Een ploeg van het Orida-fietsteam van de politiezone Antwerpen controleerde zaterdag op de Groenplaats een man. “Hij hield zich niet aan de opgelegde maatregelen in het kader van de bestrijding van het coronavirus”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De inspecteurs merkten ook op dat de fiets die de man bij zich had staan nogal verdacht was. “Het slot ontbrak”, vertelt Bruyns. “En onze mensen zagen ook een sticker hangen met opdruk ‘handen af, gemerkte fiets’. Een echt merkteken kon niet gevonden worden. Er waren wel aanwijzingen dat de plakstrip met het rijksregisternummer van de fiets gekrast was.”

De tweewieler werd meegenomen naar het politiekantoor en bleek effectief gestolen te zijn. Op 1 april had iemand de fiets uit een auto gepikt. “Het slachtoffer kreeg haar fiets ondertussen terug”, zegt Bruyns. “De verdachte man zal verhoord worden om een en ander uit te klaren.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio