Buschauffeurs steken zorgverleners een hart onder de riem met applaus en spandoeken

De buschauffeurs van De Lijn hielden zaterdagavond een solidariteitsactie aan het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Met spandoeken en een minutenlang applaus staken ze het verzorgend personeel een hart onder de riem tijdens de drukke coronacrisis.

svds, svh

Het idee voor de actie kwam van de chauffeurs zelf. “Velen van hen passeren met hun bus haast dagelijks aan het AZ Sint-Maarten”, vertelt teamcoach Johan Schelfhout. “Daarom wilden ze graag iets doen voor het verzorgend personeel. In navolging van onder andere de politie, ontstond zo een actie waarbij de chauffeurs met hun bussen tot aan het hospitaal reden.”

De zes bussen en ruim 25 chauffeurs werden er opgewacht door de zorgverleners. Er weerklonk een minutenlang applaus en de chauffeurs hadden aan hun bussen ook spandoeken met steunbetuigingen gehangen. “Deze mensen werken dag en nacht voor de patiënten en zorgen ervoor dat de schade zo beperkt mogelijk blijft. Via deze actie willen wij onze sympathie voor de zorgverleners kenbaar maken”, aldus Schelfhout.

De personeelsleden van het ziekenhuis waren zichtbaar onder de indruk. “Het is heel mooi en bemoedigend dat de buschauffeurs deze actie voor ons hebben georganiseerd”, klinkt het in koor.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio