De Ideale Woning zoekt extra vrijwilligers om tweeduizend kwetsbare huurders op te bellen

De Ideale Woning bracht enkele huurders in Edegem aan het dansen Foto: RR

De Ideale Woning zoekt extra vrijwilligers om tweeduizend kwetsbare huurders op te bellen

Print
Antwerpen -

De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning telt in Antwerpen en randgemeenten meer dan vijfduizend huurders. Door de coronacrisis hebben er 2.043 bewoners een risicoprofiel omdat ze ouder zijn dan 65 jaar of financiële problemen hebben. Deze worden nu allemaal opgebeld.

In de eerste plaats krijgen de kwetsbare huurders een brief met alle informatie over lokale initiatieven, hulplijnen van de gemeenten en gegevens van sociaal assistenten of wijkconsulenten. Ook gaat een belronde van start met meer dan honderd telefoons per dag. “In vier weken willen we al onze kwetsbare bewoners opgebeld hebben”, geeft Pieter Engels van De Ideale Woning aan. De telefoons kunnen gaan van gewone babbels tot het aanhoren van concrete hulpvragen.

De medewerkers van De Ideale Woning krijgen hulp van tien vrijwilligers. Bijkomende vrijwilligers zijn steeds welkom. Ze kunnen zich aanmelden via pieter.engels@deidealewoning.be.

De maatschappij werkt verder aan ideeën om de eenzaamheid tegen te gaan. Er wordt gedacht aan een kaartjesactie, een telefooncirkel of een verhalenketting. Deze week ging De Ideale Woning in samenwerking met dansschool Andiamo reeds dansen in de voortuin van huurders in Edegem en werd er gezongen bij bewoners in Kapellen.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.