Man die urenlang echte naam weigert te geven, blijkt geseind te staan

De man werd tegengehouden in de Letterkundestraat. Foto: Google Street View

Man die urenlang echte naam weigert te geven, blijkt geseind te staan

Print
Antwerpen / Wilrijk -

De Antwerpse politie heeft woensdag een man gearresteerd die geseind stond in een gerechtelijk onderzoek. Hij weigerde urenlang zijn echte naam te geven.

Een fietspatrouille van het wijkteam van Wilrijk merkte woensdagnamiddag een bestuurder op die in de Letterkundestraat reed met de gsm in de hand. De drie inspecteurs besloten de man te controleren. Hij kon geen identiteitsbewijs voorleggen en reed ook rond zonder rijbewijs. De naam die de man opgaf was ook niet te vinden in het rijksregister.

“Tijdens de controle kwam een vrouw ter plaatse die een kort gesprek aanging met de man”, zegt de Antwerpse politie. “De man bleek een valse naam te hebben opgegeven. Onder zijn echte naam stond hij geseind in een gerechtelijk onderzoek van het parket van Dendermonde. Pas na drie uur lang ontkennen moest hij toegeven dat hij inderdaad de geseinde man was. Meteen werd duidelijk dat de man die dag zijn 25ste verjaardag vierde. Dat mocht hij doen op het politiekantoor waar hij verhoord werd in het kader van het onderzoek.”

Terwijl de echte naam van de man achterhaald werd, merkte een inspecteur op dat er in het voertuig van de verdachte was ingebroken. Het raam achteraan was ingeslagen. “Op camerabeelden kon de vermoedelijke dader, de vrouw die eerder contact maakte met de man, geïdentificeerd worden. Zij zal over de inbraak verhoord worden.”, klinkt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio