Karel Beyers hier op foto uit 2005. © bhul

Karel Beyers, ex-speler van Antwerp en telg van koffiezaak Beyers, overleden

Karel Beyers is afgelopen vrijdag 3 april overleden op 77-jarige leeftijd. Beyers was in de jaren 60 en begin jaren 70 een befaamde rechtsbuiten bij Antwerp. Daarnaast maakte hij een tijdlang deel uit van het bestuur van de bekende Antwerpse familiezaak Koffie Beyers.

joro

Karel Beyers was een jeugdproduct van Verbroedering Brasschaat. De talentvolle Beyers verkaste op 18-jarige leeftijd naar eersteklasser Antwerp en mocht meteen debuteren op de Bosuil tegen KFC Herentals. Antwerp won de thuiswedstrijd met sprekend gemak (7-0) en Beyers scoorde bij zijn debuut meteen twee keer.

De rechtsbuiten had meteen zijn basisplaats veroverd en zou die dat seizoen, waarin hij twaalf keer raak trof in de competitie, niet meer afgeven. De gehele jaren 60 zou hij een vaste waarde blijven bij de Great Old en in 1964 verzilverde de geboren Brasschatenaar dat met één cap bij de Rode Duivels, een verloren uitwedstrijd in Zwitserland.

In de jaren 70 was Beyers niet langer verzekerd van een basisplaats bij Antwerp en in 1974 eindigde zijn dertienjarige carrière bij Antwerp. Na zijn carrière maakte hij deel uit van het bestuur van Antwerp. Hij zou onder meer een tijdlang ondervoorzitter van de raad van bestuur zijn.

Koffie

Karel Beyers was daarnaast telg van de bekende Antwerpse zakenfamilie Beyers. Zijn grootvader Karel Beyers nam in 1880 de branderij De Schutter uit de Antwerpse Seefhoek over en gaf de zaak in 1928 zijn eigen naam. Kleinzoon Karel stapte in 1964 zelf in de zaak. Hij zou er afgevaardigd bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur worden.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws