Niet alle gezinnen kunnen zich een laptop permitteren. De coronacrisis maakt dat pijnlijk duidelijk. © © Syda Productions

Geldinzameling om 164 laptops aan te kopen voor kansarme leerlingen

De stad en Deelbaar Mechelen vzw starten een crowdfunding op om 36.000 euro in te zamelen. Met dat geld willen ze bijkomend 164 tweedehands laptops aankopen voor kansarme leerlingen.

svh

Na de sluiting van de scholen sloegen verschillende partners de handen in elkaar om maatschappelijk kwetsbare leerlingen aan een pc te helpen. “Zeventig gezinnen werden inmiddels geholpen, maar de vraag naar digitale ondersteuning blijkt groter dan verwacht. Helaas staan er vandaag nog heel wat gezinnen op een wachtlijst. Een signaal dat we absoluut niet kunnen negeren”, zegt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Onderwijs.

Omdat de digitale kloof harde realiteit blijkt, blijven de laptops ook na de coronacrisis beschikbaar. “Het creëren van kansen is een belangrijk element binnen het speerpunt kinderarmoede”, stelt de schepen. De stad schiet de investering voor, maar ze rekent op de steun van inwoners en bedrijven om de aankoop mee te financieren. “Als 1.800 Mechelaars elk 20 euro schenken, houden we samen heel wat kinderen aan boord”, luidt het. Als dat niet lukt, past Mechelen het tekort bij. En als er meer centen binnenkomen, gaan ze naar Deelbaar Mechelen dat er nog laptops of toebehoren mee aankoopt.

www.crowdfundingmechelen.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio