Minstens één op de vier residenten besmet, maar directeur Sint-Lodewijk is strijdlustig: “Wie wil helpen, kan meteen beginnen”

Een blik in de cafetaria van Sint-Lodewijk, die met behulp van kiesburelen van de gemeente is ingericht als noodziekenhuis. De met corona besmette residenten worden in die ruimte verzorgd. Foto: JAA

Minstens één op de vier residenten besmet, maar directeur Sint-Lodewijk is strijdlustig: “Wie wil helpen, kan meteen beginnen”

Schilde -

Met drie overlijdens en dertig besmette bewoners – één op de vier residenten – deelt zorgcentrum Sint-Lodewijk in ’s-Gravenwezel (Schilde) zwaar in de klappen die het coronavirus uitdeelt. Directeur Chris Janssens begrijpt niet waarom zijn instelling niet geselecteerd werd om alle residenten en personeel onmiddellijk te testen, maar hij focust liever op het positieve. “Ongelofelijk wat mijn medewerkers en vrijwilligers hier allemaal realiseren”, overschouwt Janssens ‘oorlogskamp’ Sint-Lodewijk.

De sfeer in het bijna honderd jaar geleden door baron Gillès de Pélichy opgerichte zorgcentrum is normaal gemoedelijk. Alleen al de historische gevel aan de straatzijde straalt huiselijkheid en warmte ...

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.

Exclusieve artikels voor abonnees

Sport

DOEN!